Kärt barn har många namn

Håll i er! Det har blivit dags att offentliggöra vad jag kallar några av mina familjemedlemmar och givetvis är det allt annat än deras faktiska namn! Anledningen till att jag vill dela med mig är mest för att jag tycker det är ganska roligt och påhittigt. Avgör/bedöm själva!

Mamma Anna lyssnar mestadels till “Mamma Annagrynsgröt” och mormor Lena har länge fått stå ut med “Mormor Morfin”. Mina femåringar till tvillingbröder är mina “tillisar” som i sin tur är någon slags kombination av orden “tvillingar” och “killar”. Sedan går tvilling nummer ett, Gustav, under namnen “Gusteau”, “Güsti” och “Duddi” medan tvilling två, Erik, råkat ut för “Erique” (måste ju vara två fransmän), “Rickekricke” och av någon märklig anledning “Krickon”… Mina tillisar Gusteau och Erique kallas även för “boarnen” som Erik uttalade “barnen” en gång för några år sedan när han skulle härma mitt “Hejdå barnen!” – så gülligt!

Sedan har vi lillasyster Emma… När hon var mindre trodde hon nog att hon hette Elsa eller Ella eftersom både jag och mamma kallat henne det ganska mycket av någon anledning! Nu för tiden är det dock mest Empan, Emsa och Emsie. Detta är dock bara ett urval! Min äldsta lillasyster Bella har fått höra både Bell, Belle och Alleb – d.v.s. Bella baklänges! Svante, min äldsta lillebror, kom jag just på ett bra namn till: Svantomen! Förr har jag däremot ropat på Svanton, Plankton och Svarre!

Sist men inte minst (eller jo, rent åldersmässigt) har vi lillebror Charlie, Charlan, Chilirino… Borde kanske nämna att jag flera gånger har fått minst lika fina namn av andra. Vad sägs om Jullie (som alla mammas barn säger), Julle eller Jules? Det var de schyssta. Gelébulle, Jullan och Scholie är inte jag…

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *