Half the world away.

collagechristmas

Har haft det riktigt mysigt de senaste dagarna här i Stockholm! I torsdags hade jag och mormor julmys med en massa bakning; lussekatter, pepparkakor och knäck hann vi med! Vi testade även att göra lussesemlor som blev gott men jag måste ändå erkänna att det är godare att äta en riktig semla eller en vanlig lussekatt. Det var roligt att testa dock. Vi fikade även lite med glögg och hur gott är det inte med pepparkakor och mögelost till? Love it. Har dock lite ångest över allt som ätits och ska ätas nu i jul men det löser sig nog med lite cykling och löpning! Om inte annat har vi ett nytt år att blicka framåt mot, ha ha.

Har inga bilder från i fredags men det var en riktigt bra dag! Först hade jag föreläsning från 10-13 och sedan skulle jag iväg på en arbetsintervju vid 15 som jag skulle få skjuts av mormor till. Jag gick upp till henne vid 14-tiden och ringde på. Däremot var det inte varken hon eller morfar som öppnade utan det gjorde mamma Anna! Har inte träffat henne på ett bra tag eftersom hon bor i Malmö och jag blev såklart jätteglad över att se henne. Vilken överraskning! Det roliga är att jag bara några dagar tidigare hade sagt till henne över telefon att något som skulle göra mig glad vore om hon någon gång kom till Stockholm utan förvarning.

Efter intervjun åt vi god mat hemma hos mormor och morfar och diskuterade bokslut. Det är ganska bra att ha en ekonom och business controller till mamma när man själv pluggar företagsekonomi. Hon kan hjälpa till med det mesta vilket är väldigt skönt. Kvällen avslutades med kortspel!

I lördags åkte jag, mormor Lena och mamma Anna till Västerås och Tidö-Lindö för att hälsa på min moster Elin, hennes man Leif och min kusin Herman. Efter en kaffe hemma i deras fina hus åkte vi vidare till Skultuna. Det fanns hur mycket fina saker som helst men tyvärr är det svårt att shoppa med pengar man inte har, ha ha. Helt klart värt ett besök i alla fall! Kan säga att jag är blev jag helt kär i alla marmorbord som produkterna stod på, tycker det är så himla fint!

Efter en sen lunch på mässingsbruket sa vi hejdå till Elin och Leif och åkte hemåt. Vid middagstid kom kusin Herman tillsammans med kusin Jennie som han hade plockat upp på Arlanda. Jennie pluggar nere i Schweiz men självklart ville hon hem fira jul med familjen. Vem vill inte det? Själv ska jag fira med en av mina många familjer, nämligen med min bästa vän Kajsa, hennes familj och släkt. Det ska bli supermysigt!

I söndags åkte jag och mamma först till Barkarby Outlet en sväng. Därefter åkte vi hem och fikade lite med mormor och morfar innan vi åkte vidare in till stan för afternoon tea på Wienercaféet! Det var hur trevligt som helst och framförallt uppskattade jag att få lite egentid med mamma utan barn eller andra. Quality time! Helgen avslutades med ett besök på NK och sedan vinkade jag av mamma som tog tåget ner till Malmö igen. Det var lite jobbigt men jag är ändå så himla glad för den tiden jag fick med henne. Hoppas att hon får för sig något liknande snart igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *