Every time I see you, I light up

Försöker lära mormor och morfar allt jag kan om London, hur man lever framförallt. Har berättat att man inte sover; går upp tidigt, fångar dagen, tar in hela atmosfären varenda liten tusendels sekund och sedan går man och lägger sig sent. Det finns ingen tid att förlora i världens bästa stad och vila kan man göra i graven. Sedan tar man sig fram till fots om inte med hjälp av London Underground men i första hand nyttjar man sina fantastiska ben. Man har bra skor på fötterna – gympaskor förslagsvis. Man kan gå klädd i vad som helst upptill, t.ex. någon fancy blus och matchande accessoarer, men skorna spelar ingen roll i den här staden – alla (pretty much) har bra skor. Det är som en oskriven regel.

Innan man åker får man inte glömma att packa med sig nödvändigheter som en adapter eftersom Storbritannien har annorlunda eluttag. Jag äger så klart redan en sådan och den gör mig sällskap varje gång. Pund kan också vara bra att ha med sig eftersom det kostar runt 30 SEK att ta ut pengar i automater på plats och dessutom är det bra med kontanter när man äter på restaurang t.ex. då de ofta tar en avgift. På Starbucks brukar det fungera fint att betala med kort, dock. Jag brukar ha med mig omkring £300 alltså drygt 3000 svenska kronor i kontanter och då har jag stannat i en vecka ungefär – däremot brukar jag alltid ha kvar en del vid resans slut och egentligen är det kanske lite för mycket men i värsta fall får man spara till nästa gång! Better safe than sorry – hellre för mycket än för lite.

Heathrow Express är förbjuden frukt. Det går snabbt och är smidigt, men du missar halva grejen med att åka till London – nämligen att se och uppleva den vackra arkitekturen och de varierande miljöerna. Dessutom är det dyrt. Det tar en halvtimme extra att ta sig från Heathrow med tunnelbana men det är värt det. Det känns som att vara i en film när man kikar ut genom fönstret, tåget kör nämligen inte alltid under marken.

Det finns mycket annat att berätta, t.ex. att Pret har världens godaste blåbärsmuffins eller att Ben’s Cookies gör underbara kakor, Gourmet Burger Kitchen har världens bästa banan-milkshake, etc. Eller lite mer important stuff som att ta reda på (innan du åker) vilket nummer du ringer för att spärra ditt kort om du skulle bli av med det, samt höra med din operatör vad det kostar att sms:a och dylikt i utlandet. För att inte glömma “Stand right, keep left” m.m. To be continued!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *