Grades do not measure intelligence, such as age does not define maturity

Är så himla trött på att tas för allt annat än min personlighet. Är framförallt trött på att tas för min ålder och de fördomar som tillkommer där. Exempelvis: ung och dum, naiv, obetänksam och så vidare. För mig är ålder mest bara en siffra, ett nummer på antal levda år och inte nödvändigtvis en måttstock för erfarenhet och intellekt med mera. Jag är inte min ålder. Visst, jag är nitton år gammal, men jag är inte nitton. Förstår ni skillnaden? Inte heller är jag mina erfarenheter, omständigheter eller ens prestationer. Jag skulle snarare vilja påstå att jag är en produkt av mina (ej påtvingade) beslut och mina egenskaper, men som i vissa fall givetvis kan involvera erfarenheter, omständigheter och prestationer. Suck. Det är inte lätt att vara (t)ung. Ha. Förresten, med detta inte sagt att jag är dålig i skolan – refererar till rubriken. Betyg är en fråga om ansträngning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *