Jag borde satt gränser, det vet jag så väl

Jag är en person som haft förhållandevis svårt att säga ifrån när människor ej agerat adekvat gentemot mig, men jag har lärt mig med tiden att man måste markera när något är fel. Egentligen har jag aldrig varit konflikträdd, men jag väljer mina “fighter” och ibland har det helt enkelt inte varit värt att säga ifrån då situationerna garanterat hade eskalerat, vilket bara hade drabbat mig själv. På ett sätt kan jag ångra att jag en gång i tiden inte hade mage att säga ifrån alla gånger, men jag vet också varför jag inte gjorde det. Även om jag förstås mått dåligt många gånger har jag hela tiden haft förnuftet i behåll och jag vet att det inte är mig det varit fel på (trots att det möjligtvis känts så stundvis). Jag är inte perfekt, det är inte det jag säger, jag är också människa och har garanterat både gjort och sagt ett och annat fel till och från, men vissa beteenden är trots det inte försvarbara även om konflikter sällan bara är en persons fel. Kom ihåg det kära vänner, våga stå upp för er själva och var ärliga mot er själva och er omgivning. Ni har inget att förlora på det, inte långsiktigt i alla fall och det är ju ofta så man bör tänka. Tack för mig!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *