Torr

Jag kan inte begripa att evolutionen genom naturligt urval fortfarande inte bidragit till att ge oss i Skandinavien mer motståndskraftig hy när det gäller kyla… Jag är för tillfället torr som en och annan get och lyckas verkligen aldrig hitta främst ansiktskrämer som behagar min hy som jag vill. Jag måste nog ta en tur till Emporia i helgen och införskaffa ännu lite fler prover… Detta eviga sökande! Men vad gör man inte för att slippa den där nariga huden – det mest irriterande som finns. Nästan. Dock tycker jag vanligtvis inte om krämer heller… Jag letar efter en produkt som snabbt och enkelt går in i huden utan att kladda (mer än nödvändigt) och utan att den lägger sig kvar som ett fettlager på huden, vilket för mig är ett problem med de flesta återfuktare, även dagkrämer… Sedan har jag även bad experience sedan jag var ung/yngre och fick bada i lila vatten på KS i Stockholm, för att därefter bli insmord med diverse salvor. Hela jag blev kladdig och som paralyserad, man kan inte röra sig när det klibbar, så är det. Blä. Eksem är inte kul! Som tur är har det lagt sig med åren men jag tvingas trots det köpa receptbelagda kortisonläkemedel då och då. Senast var nu i julas då jag spenderade 500 kronor på Locoid och Elocon. Jag som älskar att lägga pengar på sådant, favorit-typen av utgifter, helt klart…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *